Om Horsens Kommune

TÆTTERE PÅ

Sådan er Horsens

Du kender garanteret FÆNGSLET og vores store koncerter. Måske har du også hørt om krimimessen, middelalderfestivalen og vores danmarksmestre i basketball? Hvis din viden om Horsens stopper her, kan du nu komme et spadestik dybere.

MANGFOLDIGT KULTURLIV

Oplevelser i mange farver

FÆNGSLET er vores kulturelle fyrtårn, som byder på koncerter, festivaller og events året rundt. Men Horsens Kommune er meget mere. I Horsens hylder vi det skæve, og vores mange kreative ildsjæle er med til at gøre vores kommune til et kulturelt kraftcenter, hvor der altid venter nye oplevelser lige rundt om hjørnet.

  • Bysbarnet Michael Kviums kunst er et godt billede på kulturen i Horsens. Den er skæv og til tider bizar, og den lægger op til debat. Kulturen i Horsens vil nemlig mere end blot at underholde.
  • Horsens er koncerternes by … Her kan du opleve både de største internationale og danske navne og morgendagens stjerner. Om du er til det store og pompøse eller det mindre og intime, er helt op til dig.
  • Europæisk Middelalder Festival er blevet et andet kendetegn for Horsens. Glæd dig til 2 intense dage, hvor små og store kan rejse med 500 år tilbage i tiden.
  • Der sker altid noget i Horsens … Og det er ikke en påstand, det er et faktum. Der er altid et eller andet i gære og nye oplevelser lige rundt om hjørnet.
  • Vores kulturliv er farverigt. I Horsens formår vi nemlig at favne både det etablerede, det pæne, det skøre og det skæve – super energi året rundt.
SERVICETILBUD

Alt det, du skal bruge ...

Som en moderne kommune har vi i Horsens et højt serviceniveau med et udbud af daginstitutioner, skoler og uddannelser, som ikke alene matcher kommunens nuværende størrelse, men som også tager højde for den fortsatte vækst.

Vi er ambitiøse ift. vores uddannelsessystem, og vi stræber efter høj faglighed i attraktive og kreative læringsmiljøer.

Vores vækst sikrer et endnu bedre økonomisk fundament for vores servicetilbud, som vi konstant udvikler og tilpasser til efterspørgslen.
 

Dagtilbud

I Horsens Kommune kan dit barn blive passet i dagpleje, vuggestue og børnehave. Dagtilbuddene har fokus på, at dit barn udvikler sig gennem leg og læring, og at det trives sammen med de andre børn. Der er pasningsgaranti og vi tilstræber, at forældrenes ønsker om en bestemt plads kan imødekommes.

LÆS MERE

Skolegang

Alle børn skal blive så dygtige, som de kan. Det gælder også i Horsens Kommune. Vi har ambitioner for alle børn og sætter børnenes læring, trivsel og personlige udvikling i centrum i skolen, fordi det er børnene og deres udvikling, det hele handler om. Herunder kan du klikke dig videre og læse mere om de mange skoletilbud, vi har i Horsens Kommune, og om hvordan vi arbejder med at sikre, at alle børn og unge får udnyttet deres potentiale til fulde. 

LÆS MERE

Uddannelse

Horsens byder på hele spektret af ungdoms- og erhvervsuddannelser, som giver et godt afsæt til videre uddannelse. Derudover udbydes videregående uddannelser inden for det tekniske, merkantile og pædagogisk/sundhedsfaglige område. Det drejer sig om alt fra bygningsingeniører, datamatiker til markedsføringsøkonom og sygeplejerske.

 
Socialt idrætsevent

Move for Life